Wie zijn wij

Het eduScrum team            

Allemaal gecertificeerde Scrum coaches met passie!

Willy Wijnands is een gepassioneerd leraar scheikunde en natuurkunde op het Ashram College in Alphen aan den Rijn en Aikido leraar. Hij is de bedenker en grondlegger van eduScrum en mede-oprichter van het wereldwijde initiatief "Agile in Education".
Co-auteur van de eduScrum gids en co-auteur van "Scrum in Actie" en co-auteur van ”Agile and Lean Concepts for Teaching and Learning”.
‘Ik geef de leerlingen eigenaarschap over hun eigen leerproces, maar nog belangrijker vertrouwen. De leerlingen nemen hun verantwoordelijkheid door de vrijheid en ruimte die ze krijgen. Het effect is dat de leerlingen betrokken worden, effectiever en efficiënter werken en hun resultaten, ook op persoonlijk gebied beter worden. Ze leren ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen; kortom geweldig om de leerlingen zo te zien groeien!’

   

Claudia Struijlaart:
"Ik werk op Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn. Hier geef ik met passie lessen in het nieuwe vak Innova en scheikunde vanaf 3 HAVO tot en met 6 VWO. Ik onderwijs in en ontwikkel de nieuwe scheikunde in een DOT. Ik ben voorzitter van de DOT in het VO-HO netwerk in samenwerking met CHILL. Tevens ben ik leraar scheikunde in de expertpool van Agora.

Ik daag leerlingen uit om in termijnen "producten" te laten opleveren die worden ontwikkeld in zelforganiserende en autonome groepen met eduScrum. Tevens ben ik teamlid van het wereldwijde initiatief "Agile in Education".

"Verbeteringen leveren kritiek ... en prachtige resultaten"

"Op weg naar een effectieve innovatieve onderwijs aanpak die past in het heden!"

 Alisa Stolze is gecertificeerd eduScrum coach en is verantwoordelijk voor de uitvoering van eduScrum in Duitsland en werkt met zowel het Duitse als het Nederlandse team nauw samen. Naast haar werk voor eduScrum is Alisa Scrum coach, consultant en trainer in het Common Sense Team en voor Scrum Events in Duitsland.

"Ik wil dat kinderen en jongeren meer plezier bij het leren hebben en de resultaten van hun eigen werk ervaren. Met eduScrum, studenten hebben hun leerproces in eigen hand. We geven hun de kans nieuwsgierig, innovatief, creatief en gemotiveerd te zijn en te blijven. "

   
 

 

eduScrum

LinkedIn

Vrienden van eduScrum

Professionals van binnen en buiten het onderwijs die ervan overtuigd zijn dat eduScrum voor ons op dit moment de meest interessante en innovatieve educatievorm is. Door te eduscrummen met leerlingen in de klas gaan ze beter presteren en zijn ze beter voorbereid op de wereld waarin ze gaan werken en leven.

 

Samen met de Vrienden van eduScrum werken wij samen in een open source netwerk waarin kennis en ervaring worden gedeeld en producten gecreëerd.