eduScrum workshop op conferentie Motivatie@SHGZ

Terug

Ben jij nieuwsgierig naar hoe je de motivatie van leerlingen voor school kunt versterken? Kom dan op 7 februari 2017 naar de motivatie@SHZG conferentie.

Op veel scholen is de motivatie van leerlingen een hot topic. Van veel docenten horen we dat ze hard moeten werken om leerlingen aan het leren te krijgen. Dit frustreert, niet alleen omdat dit veel energie vraagt, maar ook omdat docenten het gevoel hebben dat leerlingen niet hun volle potentie benutten. Om meer grip te krijgen op dit vraagstuk hebben zeven gymnasia, in samenwerking met het onderzoeksteam van Take a Step, een onderzoek gedaan naar het verhogen van de motivatie van leerlingen.

Tijdens de conferentie delen we op interactieve wijze de belangrijkste lessen uit dit onderzoek en een aantal inspirerende good practices van andere scholen.

Centraal tijdens de middag staat het creëren van beweging rond het motivatievraagstuk binnen jouw eigen school. Samen met leerlingen, collega’s en experts brengen we jou op ideeën welke stappen jij concreet kunt zetten om de motivatie van leerlingen verder te versterken.

Willy Wijnands, grondlegger van eduScrum en leraar scheikunde op het Ashram College, geeft op eduScrum workshop op deze conferentie motivatie@SHGZ SHGZ in samenwerking met Take a Step.