Leerlingen vertellen op het Management&IT co creatie symposium over eduScrum

Terug

Leerlingen vertellen over hun ervaringen.

Vier Ashram leerlingen uit Alphen aan den Rijn vertellen over Co-Creatie en eduScrum Nationaal Management& IT symposium in het Spant in Bussum.

Direct nadat we onze herkansingen hadden gemaakt, gingen we met de auto naar 't Spant in Bussum. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, maar het ging sowieso gezellig worden. Eenmaal aangekomen snelden we naar de eerste zaal, we kregen van die officiële badges. Er waren allerlei workshops en presentaties over management & IT en vooral over Co-Creatie. "Wat heeft dat met eduScrum te maken?" Nou, co creatie is een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het resultaat van dit proces. En dat houdt eduScrum nou in, alleen zijn en dan meer tools waardoor het leuker wordt.

Na de lunch begon het echte werk en kregen we wat belangstelling. Twee interviews, hier en daar wat vragen beantwoorden en we mochten aanvullen op de presentatie van Willy. We kregen vragen zoals: "Vinden jullie dat het werkt?" "Waarom werkt het dan voor jullie?" "Hoe doen jullie het dan tijdens zo'n les?" "Kun je bij alle vakken eduScrummen?" "Leer je er iets van?" etc. etc. Kortom een heleboel vragen! Voor de leerlingen die niks over eduScrum weten zullen we het ook even uitleggen; deze methode van lesgeven is echt gebaseerd op vertrouwen en draait om verantwoording. Je krijgt van je docent te weten hoeveel lessen je hebt, om welke stof het gaat en je krijgt een leeg poster. Op zo'n poster komt van alles, bijv. Definition of Done en Definition of Fun (doelen), een Burn Down (grafiek waaraan je kunt zien hoever je ervoor staat) en je planning op stickertjes. Het verschil tussen "normaal" les geven en eduScrum, is dat je met eduScrum veel meer overzicht hebt op je werk en op tijd kunt ingrijpen als het verkeerd dreigt te gaan. Je leert er naast plannen en natuurlijk de stof zelf, heel goed samenwerken, communiceren, en verantwoordelijkheid op je nemen.  Ook voel je je  betrokken met elkaar als  team. Na afloop slot nam Willy ons mee uit eten in een Italiaans restaurant in Laren. We hebben onbewust veel geleerd, zijn we achter gekomen op de terugweg. We zijn ook nog op de foto geweest met Henk-Jan Smits. Het was zeker een geslaagde dag!

Lindy van der Voorn, Leonie van Smoorenburg, Jullia-Bella Giessen en Islam Bashir.
4Hc Ashram College Alphen aan den Rijn.