Training

De trainingen zijn gevalideerd door LerarenPortolio

De eduScrum training voor het onderwijs zijn gevalideerd door de registercommissie van LerarenPortfolio en staan gewaardeerd voor 50 registeruren.

Presentatie "Workshop" op uw school 

Voor jou en je collega’s kunnen wij altijd op aanvraag en in overleg een  presentatie "Workshop" verzorgen.
Een activerende workshop waar de deelnemers kunnen ervaren wat eduScrum is en hoe het werkt. Deze oriënterende workshop vormt een goede basis om te bepalen of eduScrum wat voor jou kan betekenen en bij je past. Ook is deze workshop geschikt tijdens een studiedag.
Deze workshop van 2 uur kost € 500,-* (exclusief reiskosten) voor maximaal 30 deelnemers inhouse.
Voor een workshop op maat maken we een offerte.

2 - Daagse eduScrum training

Een pragmatische aanpak en zelf ervaren, "voelen" wat eduScrum is en wat het effect kan zijn en wat het jou kan betekenen; co-creatief procesontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en gepersonaliseerd leren, team ontwikkeling, reflectie, begeleiding op maat en nog veel meer.
Begrijpen en evaren van het "Waarom" van eduScrum!
Na de eerste trainingsdag kun je gelijk aan de slag!

De training bestaat uit 2 hele dagen. De 2e dag training wordt op termijn gegeven na de 1e dag training (om de eigen ervaringen in de training mee te nemen en te verwerken, dieper op de achtergronden in te gaan en het waarom).

Door met eduScrum te werken verandert je rol van docent naar leraar en begeleider van het leerproces.

Je leert om eduScrum ook toe te passen in aanpak van eigen projecten in de vorm van "Practise what you Preach"

Na de 2-daagse training organiseren we terugkomdagen waar we samen onze ervaringen delen en leren van en met elkaar. Daarnaast kun je deel uitmaken van onze nationale en internationale eduScrum Community.

De data van de trainingen zijn te lezen onder het tabblad Nieuws 
BLOG Agile-Lernkultur (eduScrum Duitsland)

De kosten van een eduScrum training

 • Een 2 - daagse volledige all-in eduScrum training kost € 4000,-* (exclusief reiskosten) voor 10 deelnemers per school.
 • Er kunnen per school dan 10 deelnemers aan de training deelnemen.
  De prijs hiervan is op aanvraag.
 • Een 2 - daagse volledige all-in eduScrum training per persoon bij open inschrijving (minimaal 2 personen per school) kost € 600,-*.
 • De prijs is gebaseerd op een inhouse training, in Nederland.
 • De prijs op een andere locatie (open training) is op aanvraag.
 • De prijs voor support inhouse is op aanvraag.
 • Supportservice online (eenheden van 10 minuten) is in het trainingsjaar gratis.

Er is mogelijkheid om een 1 - daagse eduScrum training te volgen.
Meer informatie hierover op aanvraag.

De trainingen kunnen worden gegeven op locatie van een school of op een locatie centraal in het land. Dit hangt af van het aantal deelnemers. Bij te weinig deelnemers van een school, combineren we de deelnemers van verschillende scholen en opleidingen. Dit geldt zowel voor de 1e en 2e dag van een training. 

In de IT-wereld werken veel bedrijven met Scrum. Ook steeds meer bedrijven buiten de IT Scrummen. Wellicht zijn er bedrijven bij uw school in de buurt die voor de school de eduScrum training wil sponsoren. Op deze manier word er ook een connectie gemaakt tussen het bedrijfsleven en de school.

Coaching na een 1 of 2 - daagse eduSrum behoort zeker ook tot de mogelijkheden. Meer informatie hierover op aanvraag.

Na deze training ontvang je een certificaat en kun je deze registeren in het LerarenPortfolio voor 50 registeruren.

 • De trainingen worden ook  op maat verzorgd.
   
 • Een training verzorgen voor een specifieke doelgroep binnen de school. Directie, afdelingsleiding, management, vakgroepen, ...
 • Naast de eduScrum trainingen geven we traingen in context gericht onderwijsprojectmatige werken, oplossinggericht werken die een andere kijk en aanpak op het onderwijs geven.
 • Begeleiden van scholen en docenten (leerkrachten) in het opzetten van een Professionele Leer Gemeenschap.
 • Begeleiden van leerkrachten, docenten, leraren en teams bij implementatie van onderwijsvernieuwing in de school.
 • Deze speciale trainingen zijn altijd op basis van de specifieke wensen van jou en je collega’s van de school waarop je werkzaam bent. Met andere woorden op maat. De prijs hiervan is op aanvraag

Daarnaast zijn er open inschijving eduScrum trainingen. Deze worden meestal op een centrale plaats in het land gegeven die makkelijk te bereiken is. Ook hier combineren we de deelnemers van de verschillende scholen met elkaar. Voor wat betreft de data, tijdstippen en locaties van de eduScrum trainingen stuur ons een mail en volg het nieuws op onze site en op twitter @eduScrum.

Verder geven we Train de Leraar Traject trainingen. Dit geeft de mogelijkheid om onder licentie van eduScrum, zelfstandig eduScrum traingen te kunnen en mogen geven. Informatie hierover op aanvraag.

Naast trainingen in Nederland verzorgen wij ook conferentie en trainingen in het buitenland (Amerika, Duitsland, Portugal, ..) en leren daar zelf ook veel van. Zie ook de info op het nieuws.

De bakermat van eduScrum is het Ashram College met bedenker en grondlegger Willy Wijnands en de leerlingen van het Ashram College.

De 2 - daagse trainingen  worden gegeven door het eduScrum team en/of  gecertificeerde opgeleide trainers, die het Train de Leraar Traject gevolgd hebben, die zelf ook nog steeds  lesgeven aan leerlingen en met eduScrum werken. Dit doen ze op een inspirerende manier met veel passie en enthousiasme.

Ook organiseren wij terugkomdagen. Een keer per jaar houden we een grote bijeenkomst waar alle getrainde leraren bij elkaar komen, om met en van elkaar te leren!

Op deze manier ontstaat er een organische groei en verbetering van de trainingen. Na elke training wordt de feedback van de deelnemers verwerkt in de trainingen, zodat eduScrum een "levend" product blijft!

Telkens weer worden de trainingen een stapje beter!

Op zoek naar het geheim van eduScrum? Lees de blog van een van onze deelnemers.

 

Ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs en vrijgesteld van BTW*.

In alles wat wij samen met jullie ontwikkelen zijn de Algemene Voorwaarden van eduScrum van kracht.

Algemene Voorwaarden downloaden:
Klik hier voor de voorwaarden  van Leer Kracht Centrum eduScrum.

Download info: AVG Privacy wet en AVG verwerkersovereenkomst.

Lees vooraf de informatie over de eduScrum privacyverklaring waarin staat hoe wij je gegevens te verwerken.